Jag läste en intressant artikel idag via eMarketer. En studie genomförd i USA visar att förvånansvärt få annonsörer tänker igenom var de sökklick de köper via sökmotorer landar. Två tredjedelar av de undersökta företagen skickade trafiken till sin hemsida och inte till specifika landningssidor eller djuplänkar till rätt produkt/tjänstesida på sin site.

Detta är definitivt att elda för kråkorna och annonsörerna har i dessa fall inte förstått hur konsumenterna använder sökkanalen. Genom att inte förstå att konsumenten förväntar sig att landa på en sida som handlar om den produkt/tjänst som sökningen gällde missar annonsörer affärer. Dessutom missar man ett ypperligt tillfälle att kommunicera erbjudande som gäller kringprodukter och kompletterande produkter.

Med en väl genomtänkt sökstrategi, som också inkluderar landningssidor, djuplänkar och en genomtänkt kommunikation på varje sida på siten (kopplat till de sökbegrepp man köper) kan en annonsör få ut mycket mer av sin sökbudget.